* AKKREDITÁLT továbbképzés jogászoknak * 8 kreditpontos online kurzus * Angol jogi szaknyelvi képzés - SZERZŐDÉSEK
tovább


Gyakran feltett kérdések


Milyen nyelvi tudásszinttel érdemes elkezdeni a tanfolyamokat?

Szaknyelvi tanfolyamaink belépő tudásszintje egy stabil általános középfokú nyelvtudás. Tapasztalataink szerint alacsonyabb szintű nyelvtudásnál nem érdemes a bonyolult szerkezetek miatt nem érdemes jogi szaknyelvet tanulni. Amennyiben a nyelvtudást fejleszteni kell, tudunk szintrehozó nyelvi kurzusokat is ajánlani.


Engem a polgári jogi kurzus érdekel, kihagyhatom a "Bevezető a szerződések terminológiájába" c. kurzust?

Igen. Szerződések terminológiája szaknyelvi tanfolyamsorozat moduljai egymásra épülnek, de kihagyható egy-egy modul, ha annak zárótesztjét a jelentkező sikeresen teljesíti. Tapasztalataink szerint nem érdemes így tenni. Bár a bevezető kurzus elnevezése egy kezdő szintre utal, de aki még nem foglalkozik angol nyelvű szerződésekkel nap mint nap, annak nagyon sok új ismeretanyagot fog adni. Ez adja meg azokat az alapokat, amikre később építkezni fogunk.


Mennyire fontos a szintfelmérés?

Abban az esetben, ha valaki nem rendelkezik biztos nyelvi alapokkal, vagy ha haladó kurzusra jelentkezik, akkor mindenképpen fontos a szintfelmérés, mert a tanfolyamon egy alacsonyabb szinten álló résztvevő hátráltatja a többieket, és nem tud együtt haladni a csoport.


Hogyan lehet jelentkezni a tanfolyamra?

Honlapunkon a kurzusokhoz tartozó űrlapokon keresztül lehet jelentkezni. Átutalásos fizetési mód esetén díjbekérőt küldünk, készpénzes fizetés megjelölésekor pedig időpontot egyeztetünk a befizetéshez. A jelentkezéseket a tanfolyami díj beérkezésekor véglegesítjük. A tanfolyamokat jelentkezési sorrendben töltjük fel.


Mikor, hány fővel indulnak a tanfolyamok?

Jellemzően az egyetemi szemeszterekhez igazodva indítunk csoportokat, tehát január/február és szeptember/október a tanfolyamkezdések ideje. A Szerződések terminológiája tanfolyamsorozatunk 15 hetes modulokból áll. A csoportokat max. 10 fővel indítjuk.


Mennyi tanulást igényel a tanfolyam?

Ez egyénenként változik, jellemzően az általános nyelvi tudásszinttől függ. A tanulást szinte mindenki a Bevezető a szerződések terminológiájába c. tanfolyamunkkal kezdi. Itt egy megközelítőleg középfokú tudás elegendő. Mivel az alapozó témája főként az alapvető terminológia pontos megtanulása, itt viszonylag alacsonyabb tudásszinttel is részt lehet venni, és ez a többieket sem akadályozza. Gyengébb általános nyelvtudással viszont több tanulást igényel a tanfolyam.


Ha nem tudok eljönni egy órára, tudom-e pótolni?

Jellemzően párhuzamosan futnak kurzusaink. Ha van még csoport, aki hátrább jár a tematikában, akkor abban a csoportban be lehet pótolni a kimaradt órát. Ha erre nincs lehetőség, akkor is igyekszünk olyan megoldást kitalálni, hogy a kimaradt tananyagot a hatékonyan el lehessen sajátítani.


Mennyire kell jogi ismeretekkel rendelkeznem?

A jelentkezésnek feltételéül gondoljuk, hogy a jelentkező rendelkezzen magyar jogi ismeretekkel, a jogi angol kurzusok résztvevői szinte kizárólag jogászok, ill. felsőbbéves joghallgatók. Kellő jogi ismeretek hiánya ugyanúgy gátolhatja a közös haladást, mint a nyelv ill. a korábbi kurzusanyag ismeretének hiánya.


Lehet vizsgát tenni a tanfolyam után?

Minden modul egy tanfolyamzáró vizsgával zárul. A tanfolyam elvégzéséről igazolást állítunk ki. Ezen kívül a tanfolyamaink felkészítik a hallgatókat a TOLES Foundation és Advanced nemzetközi vizsgákra. Mivel TOLES vizsgaközpont vagyunk, így ezt a vizsgát nálunk is le lehet tenni.