tovább

Jogi angol mesteriskola

E-learning személyes támogatással, konzultációkkal, tréningekkel


Tanulna, de nehéz beilleszteni a napirendjébe? Kipróbálná az e-learninget, de szüksége lenne személyes támogatóra, aki túllendíti a nehézségeken és kérdéseit feltehetné neki? Magasszintű jogi szaknyelvi tudást szeretne, ami gyorsan megmutatkozik munkájában? Egy átfogó tanulás mellett arra is szüksége van, hogy konkrétan a munkájában felmerülő nyelvi kérdéseiben is segítséget kapjon?

Jogi angol mesteriskola képzésünket ezek az igények szülték. Tananyagaink digitalizálásával lehetőség van arra, hogy mindenki a saját időbeosztása szerint kapcsolódjon be a képzésbe, rugalmas ütemezés mellett, de strukturált keretek között, folyamatos konzultációs támogatással.

A jogi angol mesteriskola tartalma


  • Heti digitális leckék
  • Témánkénti konzultáció
  • Minden félévben egy egésznapos tréning


  • Papíralapú tankönyvek
  • Nyomtatható segédanyagok
  • Jogi angol szótár hozzáférés

A mesteriskola keretében rendszeres, magas szintű jogi angol nyelvoktatás nyújtunk
konzultációval kombinált e-learning oktatás keretében.


ÉRDEKEL A KÉPZÉSKinek ajánljuk a képzést?

Ezt a képzést azoknak a jogászoknak ajánljuk, akik kiemelkedő angol szaknyelvi tudást szeretnének magukénak tudni. A rugalmas képzési forma elfoglalt vagy akár kisgyerekkel otthon lévő jogászoknak is jó választás. A képzés online történik (csak félévente egy tréningalkalommal találkozunk személyesen), így vidéki jogászoknak is kitűnő képzési forma.

A képzésre nemcsak új hallgatókat várunk, hanem régi hallgatóinknak is ajánljuk. Számukra ez egy jó lehetőség, hogy akár egy kis tudásfrissítéssel ott folytassák a tanulást, ahol abbahagyták. A már letanult modulok digitális anyagait hozzáférhetővé tesszük számukra, így azok igény szerint átismételhetők, szabadon újratanulhatók.

A képzés megkezdéséhez legalább középfokú angol nyelvtudás (főként írásban) és alapvető jogi ismeretek szükségesek.


Régi hallgatóinkat is várjuk, hogy ott folytassák a jogi angol tanulást, ahol korábban abbahagyták.


ÉRDEKEL A KÉPZÉS


Milyen technikai háttér szükséges a képzéshez?

Digitális leckéinket mobil eszközökre is optimalizáltuk, így akár útközben is tanulható a tananyag. A konzultációk interaktív módon, online formában zajlanak, ezért az azokon történő részvételhez szélessávú internetkapcsolat, webkamerás, mikrofonos eszköz szükséges.Vázlatos tematika


1. modul: Bevezető a szerződések terminológiájába

Az első félévben a jól ismert "Bevezető a szerződések terminológiájába" c. tanfolyam anyagával kezdünk, majd gyakorlati szerződésíró leckék következnek, amelyekben az adásvételi és vállalkozási szerződések megírásával folytatjuk a tanulást. A modul elvégzésével a hallgatók magabiztosan eligazodnak a leggyakoribb szerződések világában.

Adásvételi és bérleti szerződések
Adásvételi szerződésírás gyakorlat
Vállalkozási és megbízási szerződések
Vállalkozási szerződésírás gyakorlat
Munkajog és munkaszerződések
Munkajogi szerződésírás gyakorlat
2. modul: Polgári jog - általános rész

A második modulban a polgári jog általános részének (személyi jog, dologi jog, kötelmi jog, öröklési jog és családi jog) terminológiáját veszük át angolul, nagy hangsúlyt helyezve a jogintézmények pontos angol megfelelőjére.


Polgári eljárásjog
Személyi és szellemi tulajdonhoz fűződő jog
Dologi jogi
Kötelmi jog
Családjog
Öröklési jog
3. modul: Polgári jog - különös rész

Áttekintjük a polgári jog különös részében található néhány olyan szerződéstípust, amely gyakran fordul elő a jogászok mindennapi munkája során. Először átvesszük az egyes területek legfontosabb terminusait, majd a témához kapcsolódó szerződések alapján értelmezzük és fordulatokat.

Megbízási szerződés
Szolgáltatási szerződés
Építőipari kivitelezési szerződés
Bérleti szerződés
Adásvételi szerződés
Szállítási szerződés
4. modul: Gazdasági és pénzügyi jog

A gazdasági jog angolul tantárgy a társasági jog, a munkajog, a bank és pénzügy, a biztosítás és néhány más gazdasági vonatkozású terület terminusaira és kifejezéseire összpontosít.

Társasági jog
Munkajog
Bank és pénzügyek
Cégjogi tranzakciók
Értékpapírjog

5. modul: Közjogi terminológia

A modulban átvesszük az alkotmányjog, a büntető anyagi- és eljárásjog, a nemzetközi jog, az EU jog és a pénzügyjog legfontosabb jogintézményeit és fogalmait angolul.

Az ügyvédi praxis
Közjogi bevezető
Büntető anyagi jog
Büntető eljárásjog
Alkotmányjog
Nemzetközi jog
EU jog
6. modul: Az angolszász jog terminológiája

Az angolszász jog legfontosabb jogterületeinek fogalomtára kerül a fókuszba, így a résztvevők megismerhetik mindazon angolszász kifejezések jelentését, amelyekkel rendszeresen találkoznak szerződésekben, de sokszor hiányzik a pontos értelmezésük

Bevezető az common law alapjaiba
Eljárásjog a common law alapján
Dologi jog angolszász megközelítésből
Szerződések joga a common law alapján
Kártérítési jog a common law alapján

Minden modul 6 havi tananyagot tartalmaz.

Jelentkezzen átfogó jogi szaknyelvi képzésünkre, és szerezzen mesteri tudást!


ÉRDEKEL A KÉPZÉS


A képzés menete


A képzés moduljai egy-egy külön témát ölelnek fel. Egy modul 6 havi tananyagot tartalmaz, melyet havi bontásban teszünk elérhetővé, és ezeket mindenki saját időbeosztása alapján, egyénileg dolgozhat fel. A tanulást online konzultációk segítik. Minden oktatási modul végén vizsga tehető, amely sikeres teljesítéséről oklevelet állítunk ki.Rugalmas oktatási forma


A digitális tananyagokat a hallgató önállóan, saját időbeosztás szerint sajátíthatja el. Ha lemaradna a havi tananyaggal, az sem baj, hiszen a tananyag mindvégig elérhető marad a hallgató számára, míg részt vesz képzésünkben, továbbá a már megnyitott modulok konzultációin bármikor bármennyiszer részt vehet. Ha gyors lenne a tempó, akkor a modulok között kedvezményes passzív időszakot beiktatva új leckéket nem adunk, a meglévőket pedig kedve szerinti időbeosztásban tanulhatja, ugyanúgy konzultációs támogatással.A tanulás folyamatossága


Szabadság vagy elfoglaltság nem akadály, a havi bontásunk csak egy ajánlott ütemezés. Ha lassabban haladna, a modulok között kérheti, hogy új tananyagot ne adjunk. Ebben a passzív előfizetési státuszban kedvezményesen kinyújthatja tananyagra fordítható időtartamot. Ha lassabban is halad, de folyamatosan, akkor minden egyes hónappal bővül a tudása, és ez a közös célunk.


Zárt csoport


Hallgatóinknak elérhetővé teszünk egy zárt csoportot, ahol az oktatás során felmerülő kérdéseket feltehetik. Így a hallgatók egymást is tudják támogatni a közös haladásban. A zárt csoportban igyekszünk az aktuálisan felmerülő legfontosabb kérdéseket is megválaszolni.


Régi hallgatók kedvezménye


Ha már tanult nálunk, akkor ez egy jó lehetőség akár magasabb szinten, továbbfejlesztett digitális tananyagainkkal kedvezményesen felfrissíteni tudását. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és személyre szóló ajánlattal megkeressük.

A digitális leckék tartalma


Minden lecke egy olvasmány vagy szerződésminta feldolgozására épül. A tanulást szövegekbe integrált tartalmak (kiemelések, magyarázatok) glosszáriumok és fogalom-magyarázatok segítik. A tananyag elsajátítására változatos feladatokat hoztunk létre: a quiz típusú feladatoktól, flashcardokon át különféle saját fejlesztésű kombinált gyakorlatokig.Szükséges időráfordítás


Tervezett ütemezéssel minden héten egy digitális leckét kell a hallgatóknak teljesíteniük. Egy lecke kb. 90 perc alatt feldolgozható, de ha a tanuló minden részletre, finomságra ki akar térni, akkor tapasztalataink alapján jóval több, akár három-négy órát is eltölthetnek egy lecke alapos feldolgozásával. Konzultáción legalább havonta egyszer érdemes részt venni. Egy online konzultációs alkalom 60-90 perc a résztvevők számától és aktivitásától függően. Félévente egyszer egy egésznapos tréninet is tartunk a képzésben résztvevőknek.Konzultációk


Előre meghirdetett konzultációs naptár alapján lehet az online csoportos konzultációkra egyénileg jelentkezni. A tematikus konzultációk első részében az adott témakört beszéljük át, majd feladatokkal, kérdésekkel közösen megpróbáljuk gyakorlatba ültetni a tanultakat. A konzultációk utolsó részében lehetőséget adunk arra, hogy mindenki feltegye kérdéseit.


Segédanyagok


A képzésben résztvevők tanulását elektronikus elektronikus segédanyagokkal, szójegyzetekkel, szótanuló kártyákkal és online angol jogi szótárunkhoz való teljes hozzáféréssel támogatjuk, valamint megkapják nyomtatásban megjelent tankönyveinket is.Jelentkezés


Bátran töltse ki az oldal alján található űrlapot, ha érdekli a képzés, ez még semmilyen kötöttséggel nem jár. Ezután kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, választ ad esetleges kérdéseire, és elküldi a beiratkozáshoz szükséges információkat.