tovább


TOLES JOGI ANGOL NYELVVIZSGÁK

TOLES (TEST OF LEGAL ENGLISH SKILLS) – ANGOL JOGI SZAKNYELVI VIZSGARENDSZER
A TOLES ("Test of Legal English Skills") ügyvédi irodák, vállalatok, intézmények, jogászok és joghallgatók igényeinek megfelelően került kidolgozásra az egyéni jogi szaknyelvi angoltudás pontos módszerrel történő értékelésére.

A TOLES vizsgarendszert angol nyelvoktatás területén tapasztalatot szerzett jogászok dolgozták ki ügyvédi irodákkal, intézményekkel folytatott átfogó konzultáció eredményeképpen.

A módszer folyamatos fejlesztése biztosítja, hogy a jogi angol nyelvvizsga tükrözze a jog területén előforduló folyamatos változásokat.


A TOLES (Test of Legal English Skills) leegyszerűsítve olyan, mint a TOEFL (Test Of English as Foreign Language) az általános nyelvben, azaz nemzetközileg elfogadott jogi angol vizsgarendszer. A vizsga célja, hogy a jogászok és joghallgatók bizonyítsák képességüket, hogy meg tudnak birkózni mindennapi angol nyelvi feladatokkal, mely egy ügyvédi irodában munka közben illetve tanulás során egy angol vagy amerikai egyetem jogi karán felmerülnek. Ezért a vizsgák nagyon gyakorlatiasak és a naprakész, mindennapi munka során használatos szaknyelvi tudást tesztelik. A TOLES által tesztelt nyelv és terminológia a nemzetközi kereskedelmi tranzakciókat és a globális piacot tükrözi.A TOLES nyelvvizsgák előnyei:


 • jogászok közreműködésével kifejlesztett vizsgatematika
 • gyakorlati tudásra kérdez rá
 • nincs szükség az angol és az amerikai jog elméleti ismeretére
 • világszerte elismert módja a jogi angol tudás bizonyításának
 • többször is elvégezhető
 • aktuális és fontos témákban követel meg tudást a jelentkezőktőlA TOLES VIZSGÁK SZINTJEI1. FOUNDATION


A TOLES Foundation vizsga B2-es szinten méri a jogi angol nyelvtudást. A Foundation kiváló kiindulópont lehet jogi angol nyelvet tanuló hallgatók számára, akik szeretnék továbbfejleszteni ismereteiket. Azok számára is ajánljuk, akik még nem rendelkeznek mélyreható jogi szaknyelvi ismeretekkel, de jelen pillanatban rendelkezésre álló tudásszintjükről szeretnének bizonyítványt szerezni, amelyet munkakeresés során az önéletrajzuk mellé kívánnak csatolni. A Foundation felfogható továbbá a TOLES Higher, illetve Advanced vizsgára való felkészülésként is.


Részletek a Foundation vizsgáról


2. HIGHER


A Higher vizsga a Foundation szinten elsajátított nyelvi készségekre és gyakorlati szókincsre épít. Ezen a vizsgán a vizsgázónak már meg kell birkóznia bonyolultabb jogi szövegekkel és szituációkkal, és továbbra is nagy hangsúlyt kapnak a részletek és a nyelvtani pontosság.


Részletek a Higher vizsgáról


3. ADVANCED Vizsga


A TOLES Advanced vizsga lehetővé teszi, hogy a jogászok és joghallgatók bizonyítsák képességüket, hogy meg tudnak birkózni mindennapi angol nyelvű feladatokkal, mely egy ügyvédi irodában munka közben illetve tanulás során egy angol vagy amerikai egyetem jogi szakán felmerülhetnek. A vizsga gyakorlatias, az aktuális jogi angol szaknyelvi tudást, nem pedig elméleti angol vagy amerikai jogi ismereteket tesztel. A TOLES Advanced vizsga C2-es szinten méri a jogi angol nyelvtudást.


Részletek az ADVANCED vizsgáról


VIZSGAIDŐPONTOK ÉS ÁRAK


árak

TOLES Foundation vizsga: 49.900 Ft
TOLES Highers vizsga: 55.900 Ft
TOLES Advanced vizsga: 59.900 Ft


vizsgaidőpontok

2021. január 21. (jelentkezési határidő: 2021. január 4.)
2021. március 18. (jelentkezési határidő: 2021. február 26.)
2021. június 24. (jelentkezési határidő: 2021. június 4.)
2021. augusztus 19. (jelentkezési határidő: 2021. július 30.)
2021. november 25. (jelentkezési határidő: 2021. november 5.)


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


 1. Hogyan történik a fizetés?
 2. A vizsga díját a jelentkező a vizsgát megelőzően teljesíti átutalás formájában. Az átutaláshoz szükséges adatokat kollégáink továbbítják a jelentkező által megadott e-mail címre.


 3. Legkésőbb meddig kell jelentkezni?
 4. A vizsgákra legkésőbb 4 héttel a meghirdetett vizsgaidőpont előtt lehet jelentkezni, ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a jelentkezést megfelelően adminisztrálhassuk.


 5. Hol fogok vizsgázni?
 6. A vizsga belvárosi irodánkban történik. Ha még nem járt nálunk, így találhat ide hozzánk.


 7. Mennyi idő, mire megérkezik a bizonyítvány?
 8. A bizonyítványokat a TOLES központja a vizsga időpontjától számított 6-8 héten belül küldi el.


 9. Hova küldi a vizsgaközpont a bizonyítványt?
 10. A központ irodánkba küldi a bizonyítványt, melyet a vizsgázó egyeztetés után irodánkban, vagy postai úton vehet át.


 11. Akkreditált-e a TOLES vizsga?
 12. Nem, a TOLES szaknyelvi vizsgák nem tartoznak a Magyarországon államilag elismert nyelvvizsgák közé.


 13. Melyik ANGLOFON kurzus készít fel és melyik vizsgákra?
 14. A Foundation vizsgához Bevezető a szerződések terminológiájába kurzusunkat ajánljuk. A Highers vizsgán való sikeres megfelelésnek feltétele A polgári jog terminológiája - Általános rész, és A polgári jog terminológiája - Különös rész kurzusunkon való részvétel, míg az Advanced vizsgához a Gazdasági jogi kurzusunk és az Introduction into Common Law kurzusunk tananyagának ismerete felel meg. Az Advanced vizsgára készülők figyelmébe ajánljuk továbbá vizsgafelkészítő kurzusunkat, melyről további információ az anglofon@anglofon.hu e-mail címen kérhető.


Jelentkezés