* AKKREDITÁLT továbbképzés jogászoknak * 8 kreditpontos online kurzus * Angol jogi szaknyelvi képzés - SZERZŐDÉSEK
továbbkötött kötetlen rugalmas munkarend angolulMunkarendek

A munkarendek kapcsán több olyan kifejezés van, ami angol nyelven gondot okozhat, így megpróbáltuk összeszedni a kapcsolódó kifejezéseket.

Kötött munkarend
Azt nevezzük kötött munkarendnek (fixed work schedule), ha a munkavállaló a munkáltató által meghatározott munkarendben és időben végzi a munkáját. A Munka Törvénykönyve azonban lehetővé teszi, hogy a munkavállaló egyes munkakörökben ettől eltérő munkaszervezéssel (work arrangement) dolgozzon, különösen ahol a munkavállaló önállóan dolgozik.

Kötetlen munkarend
kötetlen munkarendről (unrestricted work schedule) akkor beszélünk, ha a munkaidőt teljes egészében a munkavállaló osztja be magának.

Rugalmas munkarend
Ettől eltér a rugalmas munkarend (flexible work schedule), ha nem teljesen kötetlen munkarendről van szó, hanem a munkáltató bizonyos szintű rugalmasságot biztosít a munkavállaó számára. Ebben az esetben a munkavállaló egy meghatározott idősávban mindenképpen a munkahelyén köteles tartózkodni és dolgozni, ezt nevezzük törzsidőnek (core period) - pl. 9:00 óra és 14:00 óra között- és az ezen az idősávon kívüli időt peremidőnek (flexi hours), amikor a munkavállaló nem köteles a munkahelyén tartózkodni.


Blog főoldalra


A jelentkezési lap kifejezetten a fenti szolgáltatásra történő jelentkezéshez szükséges információkat tartalmazza és kizárólag arra szolgál, hogy munkatársunk szükség esetén felvegye Önnel vagy az Ön által meghatározott személlyel a kapcsolatot illetőleg, hogy meggyőződhessünk arról, hogy a jelentkező valóban létező személy. Az itt megadott információkat szigorúan bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át. Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-72639/2014 Adatvédelmi nyilatkozat