• TAVASZI ÚJ AJÁNLATUNK JOGÁSZOKNAK: akkreditált képzésünk KEDVEZMÉNYES tarifájú jelentkezését a karantén helyztere való tekintettel MEGHOSSZABÍTJUK! Sőt, aki április 30-ig jelentkezik, egy havi GRÁTISZ HOZZÁFÉRÉST kap online JOGI ANGOL SZÓTÁRUNKHOZ, tanulása támogatására! Jelentkezzen most! • ÚJ, nagyszerű lehetőség MINDENKINEK, aki angolul írja e-mailjeit: ÜZLETI LEVELÍRÁS ANGOLUL 3 x egynapos TRÉNINGSOROZAT e-learning tananyagokkal támogatva ÁPRILIS 23, MÁJUS 14, JÚNIUS 4 * Levelezzen úgy üzleti partnereivel, mintha az angol lenne az anyanyelve! * Praktikák, szófordulatok, a pontos mondanivaló célbajuttatása, érzelmek kifejezése, rengeteg gyakorlati feladattal * Mindhárom alkalom más-más téma köré épül, jelentkezzen mindháromra! Az első alkalom, közeledik, jelentkezzen mielőbb•
továbbnyeles telekHogy van a nyeles telek helyesen angolul? pandhandle lot

Íme egy terminológia gyöngyszem. Hogyan találhatjuk meg a legjobb kifejezést egy számunkra közismert és egyértelmű jelentéssel bíró fogalomra? A netes forrásokban erre csak rossz megoldásokat látunk, ezek iskolapéldái a terminológia problémák helytelen kezelésére.

A kérdés itt, hogy az angol nyelv hogyan kezel egy hasonló alakzatot. Van olyan bevett angol kifejezés, amely erre a formára utal bármilyen kontextusban? Vajon ezt a kifejezést használják?

Az első kérdésre könnyű a válasz. Az a geometriai forma, amely az elején egy hosszú vékony sávban keződik, majd később kiöblösödik, a „panhandle” kifejezéssel írják le. Földrajzilag ezt pl. Ausztria, Florida északnyugati része, stb. jellemzésére gyakran használják. Tehát a fogalom ismert és széles körben használatos.

De vajon ez a kifejezés egy ingatlan leírására használható? Erről is megbizonyosodhatunk egy egyszerű kereséssel, ha tudjuk, hogy milyen szóval kapcsoljuk a „panhandle” kifejezést. Szóba jön a lehetőségek közül a parcel, a plot a lot. A „panhandle lot” keresésére rögtön vizuálisan is elénk tárul képek formájában a feltételezés helyessége, valóban a „panhandle lot” a nyeles telek pontos angol megfelelője.

Megnyugatató, hogy az anyanyelvi jogász szakemberek is visszaigazolják, hogy ez egy bevett és érthető fogalom. Használjuk bátran egyéb ügyetlen próbálkozások helyett.


Blog főoldalra


A jelentkezési lap kifejezetten a fenti szolgáltatásra történő jelentkezéshez szükséges információkat tartalmazza és kizárólag arra szolgál, hogy munkatársunk szükség esetén felvegye Önnel vagy az Ön által meghatározott személlyel a kapcsolatot illetőleg, hogy meggyőződhessünk arról, hogy a jelentkező valóban létező személy. Az itt megadott információkat szigorúan bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át. Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-72639/2014 Adatvédelmi nyilatkozat