INDUL A TANÉV! Jelentkezzen mielőbb szeptemberben induló képzéseinkre! ֍ BEVEZETŐ A SZERZŐDÉSEK TERMINOLÓGIÁJÁBA - TANTERMI KURZUS ֍ 4 féle JOGI KOMMUNIKÁCIÓS KURZUS ֍ Ha otthonról szeretne tanulni, akkor válasszon a bármikor elkezdhető e-learning, illetve hibrid kurzusainkból! ANGLOFON-a jogi angol specialista ֍
továbbSzámla angolulA magyar számla szó alatt több mindent értünk, így itt nem csak az angol fogalom megfelelőségéről, hanem a magyar szó jelentéséről fogunk szót ejteni.

A számla lehet egyrészről egy számvitel fogalom, ahova bizonyos üzleti eseményeket lehet lekönyvelni. A számviteli mérlek számlákból épül fel. Ez angolul az „account”, amely akár az accounting (könyvelés) szó kapcsán jegyezhető meg, amely a szóban forgó számlákkal való foglalkozást jelenti.

Banki kontextusban a számla lehet az a nyilvántartási eszköz, amelyen bizonyos pénzügyi eszközöket nyilvántartanak a számlavezető pénzintézetek. Ennek sokféle fajtája ismert, gondoljunk a könnyen megjegyezhető folyószámlára (current account), de a számviteli anyagunkban sok fajtáját megtanuljuk.

Valamely munka teljesítése esetében a fizetés számla kiállítása után, annak ellenében történik. Ez az okirat az „invoice”, amely egy szigorú számadású adóügyi bizonylat.

És akkor mi a helyzet azzal, amikor egy éttermi fogyasztás után a pincértől kérjük a számlát? Itt nem említjük az „invoice”-t, hanem az hangzik el, hogy „Can I have the bill? Ha megnézzük, hogy ilyenkor mit kapunk, akkor világos lesz, hogy mi a különbség a két fogalom között. A "bill" egy bizonylat, amely feltünteti a fogyasztást és rendelkezik a jogszabály által előírt tartalommal, de az áfa levonására például nem lenne alkalmas.


Blog főoldalra


A jelentkezési lap kifejezetten a fenti szolgáltatásra történő jelentkezéshez szükséges információkat tartalmazza és kizárólag arra szolgál, hogy munkatársunk szükség esetén felvegye Önnel vagy az Ön által meghatározott személlyel a kapcsolatot illetőleg, hogy meggyőződhessünk arról, hogy a jelentkező valóban létező személy. Az itt megadott információkat szigorúan bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át. Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-72639/2014 Adatvédelmi nyilatkozat