֍ Tanuljon nyáron is! E-learning kurzusaink bármikor elkezdhetők ֍ Szeptember 21-től indul jelenléti oktatással a BEVEZETŐ AZ ANGOL SZERZŐDÉSEK TERMINOLÓGIÁJÁBA 12 alkalmas kurzusunk, már jelentkezhet! ֍
tovább6 eszköz, amellyel minimális pénz és/vagy energiabefektetéssel is hatékonyan fejlesztheti jogi angoljátSzeretné fejleszteni szaknyelvi tudását, de nincs ideje részt venni egy hosszabb tanfolyamon?

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat az egyszerűen elérhető tartalmainkat és szolgáltatásainkat, melyek segítségével ingyen, vagy minimális anyagi befektetéssel, de mégis hatékonyan fejlesztheti tudását.1. Jogi angol szótár

Valószínűleg az egyik leghasznosabb ingyenesen elérhető termékünk magyar-angol és angol-magyar jogi szótárunk, mely immár több mint 30 000 szócikket tartalmaz. Az egyes szavak és kifejezések jelentésén kívül a tanulni vágyók a releváns szinonimákat, antonímákat, valamint a szó használati területét is megismerhetik. Szótárunk kb. 95%-a elérhető regisztráció nélkül is, a fennmaradó 5%, melyen belül a jogi angol “csemegéi”, finomságok, és számtalan extra kifejezés érhető el, előfizetéssel vehető igénybe.

Tovább a szótárhoz!


2. Jogi angol dokumentumtár

A tanulni vágyók számára ugyancsak kincset érhet kétnyelvű dokumentumtárunk, melyben a szerződéseket és egyéb jogi dokumentumokat felhasználási terület szerint tematizáltuk a könnyebb kereshetőség végett. A dokumentumok megtekinthetőek angolul és magyarul, kéthasábos formátumban, ezen kívül le is tölthetőek honlapunkról. A dokumentumok letöltés után szabadon szerkeszthetőek. A dokumentumtár jelentős része elérhető honlapunkról ingyenesen, a fennmaradó részhez való hozzáférés pedig előfizetéssel vásárolható meg.

Tovább a dokumentumtárhoz!


3. Jogi angol könyv

“Terminology of Civil Law” könyvünk komplett áttekintést nyújt a polgári jog hagyományos jogterületeiről angol nyelven. A könyv kontinentális jogon alapszik, de kontrasztívan kitekint az angolszász jogrendszerre is. Rövid, de alapos magyarázatokat tartalmaz a leggyakrabban felmerülő terminológiai problémákról, az opcionálisan elérhető e-learning tananyag pedig szervesen illeszkedik a könyv tartalmához, hogy a könyv anyaga minél jobban elsajátíthatóvá váljon.

A könyv az alábbi jogterületeket veszi végig:
1. Bevezetés a polgári jogba
2. Személyi jog
3. Dologi jog
4. Kötelmi jog
5. Családjog
6. Öröklési jog

Minden fejezetben található egy áttekintő olvasmány a témáról, továbbá minta levelek és dokumentumok, valamint alapos terminológiai magyarázatok. Fejezetenként összegyűjtöttük Önnek azokat a kifejezéseket, amelyek fejtörésre adhatnak okot: az egyes kifejezések angolszász jogban használt formáit, és a könnyen összekeverhető, többjelentésű valamint az ellentétes jelentésű szavakat is.

Tovább a könyvhöz!


4. E-book

Tematizált e-book sorozatunk célja, hogy a jogi angol tanulók a letölthető PDF segítségével bárhol és bármikor könnyedén frissíthessék fel tudásukat egy-egy témához kapcsolódóan. Az ingyenes sorozat első részében a legfontosabb szerződésekről és az azokhoz tartozó szerződéses felekről tanulhat, majd, az e-book második felében található feladatokkal gyakorolhatja és ellenőrizheti tudását.

Tovább az e-bookhoz!


5. Szerződésíró alkalmazás

Alkalmazásaink fejlesztésekor is a mobilitás és az egyszerű kezelhetőség vezérelt minket. Az alkalmazások számítógépről online, de okostelefonról és tabletről is elérhetőek, így akár utazás vagy sorban állás közben is tanulhat. A sorozat első részében az ingatlan adásvétel témájában bővítheti ismereteit. Az alkalmazás segítségével felfrissítheti a témában használt legfontosabb terminológiát, betekintést nyerhet a kapcsolódó szerződés megírásának rejtelmeibe és megismerkedhet a témához fűződő elméleti háttérrel, a hibátlan mintadokumentumok és részletes szójegyzetek tovább segítik a tanulást. A különböző feladatokkal pedig fejlesztheti, majd ellenőrizheti tudását. A modern kialakításnak és az interaktív felületnek köszönhetően a tanulási folyamat egyben szórakozássá is válik.

Tovább az alkalmazáshoz!


6. Jogi angol feladattár

Ingyenesen elérhető feladattárunk további segítséget nyújt a tanulás során. A sokszínű és változatos feladatok segítségével felfrissítheti, gyakorolhatja, és ellenőrizheti tudását terminológiai, nyelvhelyességi, nyelvhasználati és kommunikációs téren is. Feladattárunkat folyamatosan bővítjük új feladatokkal, így biztosítva a folyamatos fejlődést. Ha regisztrált felhasználója oldalunknak, a “MyProgress” menüpontban nyomon követheti eredményeit. Ha nem elégedett az elért pontszámokkal, a feladatokat bármikor újra elvégezheti, rendszerünk a legjobb eredményt fogja eltárolni.

Tovább a feladattárhoz!Reméljük, hasznosnak találta bejegyzésünket, és hozzá tudunk járulni szaknyelvi tudásának fejlődéséhez.

Kérdése van a témával kapcsolatban? Tegye fel a hozzászólások szekcióban, igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni!


Blog főoldalra


A jelentkezési lap kifejezetten a fenti szolgáltatásra történő jelentkezéshez szükséges információkat tartalmazza és kizárólag arra szolgál, hogy munkatársunk szükség esetén felvegye Önnel vagy az Ön által meghatározott személlyel a kapcsolatot illetőleg, hogy meggyőződhessünk arról, hogy a jelentkező valóban létező személy. Az itt megadott információkat szigorúan bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át. Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-72639/2014 Adatvédelmi nyilatkozat