továbbBeépítetlen telek angolulA beépítetlen telek angolul unimproved parcel.

A témát ismerő szakemberek tisztában vannak, hogy a jogi kifejezéseket nem lehet szó szerint átvezetni angolra, hiszen a kifejezés minél pontosabb jogi tartalmát kell visszaadni a másik nyelven.

Az angolszász jogban az "improvement" fogalma jelenti azt, hogy a földön bármilyen felépítmény található. Ez összefoglalja mindazt, ami földön épült vagy attól elválaszthatatlan. A gyakorlatban ezzel utalnak egy telken épült felépítményekre.

Nézzük meg, mi más fogalom jöhet szóba, és azok pontosan mit jelentenek.
Az "unbuilt" szó szerinti fordítás, amely valamely meg nem épült dologra utal, szerződésekben nem használatos.

A beépítés, mint dologi jogi fogalom angol fordítása az "incorporation". A más tulajdonában álló dologba saját anyag beépítése is "incorporation". Azonban az "incorporated" fogalom az angolszász gyakorlatban mást jelent, a belterület fogalmát jelölik ezzel, szemben a külterülettel, amely az "unincorporated" fogalma takar. Jó példa ez arra, hogy a szótár használata a téma ismerete nélkül milyen félreértésekhez vezethet.


Blog főoldalra


Kapcsolódó bejegyzések

Határozat angolul
Apr 12, 2017
"Kivett" angolul
Feb 05, 2018
Külterület angolul
Oct 15, 2018
A jelentkezési lap kifejezetten a fenti szolgáltatásra történő jelentkezéshez szükséges információkat tartalmazza és kizárólag arra szolgál, hogy munkatársunk szükség esetén felvegye Önnel vagy az Ön által meghatározott személlyel a kapcsolatot illetőleg, hogy meggyőződhessünk arról, hogy a jelentkező valóban létező személy. Az itt megadott információkat szigorúan bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át. Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-72639/2014 Adatvédelmi nyilatkozat