továbbKülterület angolulHogy van a "külterület" pontosan és szakszerűen angolul? unincorporated areaTipikus példa arra, hogy egy szóra számos fordítási megoldás forog közkézen, de hiányzik egy pontos és frappáns kifejezés. Nézzük, hogy milyen szavakat javasolnak az egyes jogi szótársak és ezek mennyire használhatóak.rural area: vidéki terület, a belterületi részektől távol eső helyekre használják, egyben utal a közművesítés hiányára is. Ellentéte az urban area, amely általában a városias környezetet jelenti.

outskirts: külváros, a belvárossal szemben az infrastrukturálisan és kulturálisan elmaradott külső kerületekre utal. Ezzel szemben a "suburb" inkább igényes lakóövezeteket takar.

area outside the city limits: A közigazgatási határon kívül eső területeket jelenti, ami nem foglalja magában az ezen belül eső külterület vagy esetleg zártkert besorolású földterületet. A közigazgatási határ általában jóval tágabb, mint egy település belterületi része.

city proper: ugyanaz a probléma, mint az "inside/outside the city limits" fogalompárral, nem fedi azt a fogalmat, amit külterület/belterület hordoz a magyar jogban.

periphery: sokféle értelemben használatos számos különféle területen, de egyáltalán nem hordozza az a speciális jelentést, mint a tárgybani szó.


Blog főoldalra


Kapcsolódó bejegyzések

Határozat angolul
Apr 12, 2017
Beépítetlen telek angolul
May 28, 2018
"Kivett" angolul
Feb 05, 2018
A jelentkezési lap kifejezetten a fenti szolgáltatásra történő jelentkezéshez szükséges információkat tartalmazza és kizárólag arra szolgál, hogy munkatársunk szükség esetén felvegye Önnel vagy az Ön által meghatározott személlyel a kapcsolatot illetőleg, hogy meggyőződhessünk arról, hogy a jelentkező valóban létező személy. Az itt megadott információkat szigorúan bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át. Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-72639/2014 Adatvédelmi nyilatkozat